Ministar Oleg Butković na obilježavanju Dana grada Raba

 

Danas je u rapskom kinu „Rab“  povodom obilježavanja Dana grada održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Nakon uvodnih izlaganja gradonačelnika  Nikola Grgurića i predsjednika Gradskog vijeća Željka Perana, prisutnima se na kraju svečanosti obratio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, izaslanik Predsjednika Vlade RH.

On se u svojem govoru ukratko osvrnuo na infrastrukturne projekte koje resorno Ministarstvo u suradnji s tvrtkama iz resora i lokalnom zajednicom provodi na ovom kvarnerskom otoku.

„U tijeku je čitav niz projekata na otoku Rabu koji će rezultirati boljom prometnom povezanošću i jačim ekonomskim tj. gospodarskim rastom i razvojem. Sufinanciranjem radova u lukama Lopar, Melak, i Mišnjak za koje su Županijskoj lučkoj upravi dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od gotovo devet milijuna kuna, podižemo razinu kvalitete lučke infrastrukture. U pripremi su i projekti koji će se djelomično financirati bespovratnim sredstvima EU, poput rekonstrukcije trajektne luke Mišnjak ili sanacije obale u luci Rab. Od ulaganja u cestovnu infrastrukturu izdvojimo  obnovu državne ceste DC 105 Lopar – Rab kao i izradu idejnog glavnog tj. izvedbenog projekta za rekonstrukciju DC 105 između Snuga i Pudarica. Pored toga od ožujka ove godine na liniji Mišnjak-Stinica plove „Četiri zvonika“, najnoviji trajekt u floti najvećeg i najznačajnijeg otočkog brodara „Rapske plovidbe“, istaknuo je između ostalog ministar Oleg Butković u svojem izlaganju te svim Rabljankama i Rabljanima čestitao Dan grada.

Dodajmo ovome kako su pored mnogobrojnih uzvanika i gostiju grada  na svečanosti u gradskom kinu sudjelovali i načelnik susjedne Općine Lopar Josip Borić te župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Svečano obilježavanje Dana Grada iskorišteno je između ostalog i za dodjelu nagrada najzaslužnijim pojedincima i udrugama.