Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke prethodne suglasnosti MMPI-a o angažiranju fizičke ili pravne osobe za obavljanje poslova odnosa s javnošću i upravljanja s komunikacijama

 

Na današnjoj je sjednici Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture dala prethodnu suglasnost za angažiranje fizičke ili pravne osobe za obavljanje poslova odnosa s javnošću i upravljanja komunikacijama tijekom 2017. i 2018. godine.

Angažman stručnjaka koristit će se za potrebe informiranja javnosti o gospodarski i financijski značajnim EU projektima, kao što su primjerice Pelješki mosti i izgradnja željezničke pruge Križevci- Koprivnica, s obzirom da je riječ o iznimno velikim i kapitalnim projektima koji se protežu kroz sve regije Republike Hrvatske i za koje postoji velik javni interes.

Sredstva za provedbu ove Odluke osigurana su iz EU fondova i to s 85 posto za projekte financirane iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ i sa 100 posto za projekte financirane iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF).

Podsjećamo kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture iznimno uspješno u korištenju EU sredstava, a tome u prilog ide i činjenica da je do sada iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ potpisano 12 Ugovora u ukupnom iznosu od 7,6 milijardi kuna, a do početka sljedeće godine očekuje se ugovaranje u vrijednosti od 8,7 milijardi kuna. Velik uspjeh ostvaren je i u korištenju EU sredstava iz CEF-a, gdje nam su odobrena ukupno 32 prometna projekta u vrijednosti 3,2 milijardi kuna.