Kod Omiša spašen daskaš sa slomljenim jarbolom

Omiš, 28. rujna 2011. - djelatnici LK Split pronašli su daskaša nakon dojave te su ga ukrcali na plovilo 'Pojišan' nakon čega je zbrinut u omiškome domu zdravljaDaskaša kojem je jutros kod Omiša uslijed jake bure slomljen jarbol te je nošen vjetrom plutao u pravcu Supetra, iz mora je jutros u 10 sati spasilo plovilo „Pojišan“ Lučke kapetanije Split.

Njemački državljanin M.G. pronađen je oko 1,5 nautičku milju jugozapadno od Omiša, a nakon spašavanja bio je neozlijeđen no vidno pothlađen te je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u Omiš.

Obavijest o daskašu Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja u Rijeci jutros oko 9 sati dojavio je muškarac iz Nemira.

Na poziciju je odmah upućeno plovilo kapetanije „Pojišan“ a u potragu se uključilo i plovilo Pomorske policije.

Obavijest o nestalom daskašu LučkaOmiš, 28. rujna 2011. - njemački državljanin na brodu 'Pojišan' gdje su mu djelatnici LK Split pružili prvu pomoć i prevezli ga do kola hitne pomoći kapetanija Split uputila je i zapovjednicima  trajekata „Hrvat“ i Valun“ koji redovito plove na linijama Split-Supetar te zapovjedniku putničkog izletničkog broda „Joan“ kako bi prilikom plovidbe osmotrili područje potrage u splitskom akvatoriju.



Pisane vijesti