Vlada RH: Prihvaćeno pokroviteljstva Vlade Republike Hrvatske nad 40. jubilarnim međunarodnim skupom MIPRO 2017.

 

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila pokroviteljstva nad 40. jubilarnim međunarodnim skupom MIPRO 2017., a koji će se održati u Opatiji od 22. do 26. svibnja 2017. godine.

U skladu s Odlukom o kriterijima i postupku za prihvaćanje pokroviteljstva Vlade Republike Hrvatske, nadležno središnje tijelo državne uprave razmatra podnesenu molbu za pokroviteljstvo, utvrđuje jesu li ispunjeni kriteriji propisani navedenom Odlukom te obrazloženi prijedlog s podacima o ispunjavanju kriterija upućuje Vladi na razmatranje.

Slijedom navedenih činjenica i dostavljenih podataka, a osobito podataka o sadržaju, ciljevima i važnosti ovoga skupa na nacionalnoj i međunarodnoj razini te njegovu doprinosu razvoju i promicanju područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u Hrvatskoj i u jugoistočnoj Europi, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je utvrdilo da su ispunjeni svi propisani kriteriji iz predmetne Odluke te predložilo Vladi RH prihvaćanje pokroviteljstva.

Prihvaćanjem ovoga pokroviteljstva Vlada RH ne preuzima nikakve financijske obveze.

Podsjetimo, MIPRO je najveći hrvatski i međunarodni visokotehnološki skup posvećen informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, elektronici i mikroelektronici u ovom dijelu Europe, kako po broju sudionika, tako i po broju prezentiranih stručnih i znanstvenih radova, koji puna četiri desetljeća, od 1978. godine, neprekidno okuplja hrvatske i inozemne stručnjake u području primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija te srodnih visokih tehnologija iz svijeta gospodarstva, znanosti, poduzetništva, obrazovanja, državne uprave i lokalne samouprave.