Ministar Oleg Butković obišao cestovne projekte na području Karlovačke županije

 

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima obišao je trenutne i buduće cestovne projekte na području Karlovačke županije.

U obilasku su sudjelovali i državna tajnica za promet, Nikolina Brnjac, gradonačelnik Grada Karlovca, Damir Jelić, gradonačelnica Grada Ozlja, Gordana Lipšinić, direktor Hrvatskih cesta, Josip Škorić te drugi uzvanici.

Obilazak Karlovačke županije ministar Butković započeo je na gradilištu u Tušiloviću gdje se na državnoj cesti D1 obnavlja kolnik i radi nogostup ugovorene vrijednosti 4.132.356,94 kn bez PDV-a, zatim lokaciju u Logorištu gdje bi se trebao graditi rotor, te mjesto u Novom centru Karlovca gdje bi se trebao graditi nastavak gradskog prstena. 

„Teretni i tranzitni promet izgradnjom autoceste A1, ipak još uvijek prometuje kroz grad Karlovac, u suradnji s Gradom Karlovcem i  Hrvatskim cestama moramo iznaći mogućnost da se krene u investiranje izgradnje gradskog prstena, budući da postoje projekti. No, imovinsko- pravni odnosi nisu riješeni, ali i to ćemo rješavati“, rekao je Butković.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić izrazio je zadovoljstvo što se trenutačno radi na nekoliko važnih prometnih projekata, te se zahvalio ministru Butkoviću na dolasku.

Posjet Karlovačkoj županiji ministar Butković završio je obilaskom mosta na rijeci Kupi u Mahičnom, na državnoj cesti D228, a koja Karlovac povezuje s Ozljem. Ondje bi se naime trebao graditi novi dvotračni most s odvojenim pješačkim prijelazima koji bi trebao olakšati komunikaciju između ova dva važna gospodarska središta u Karlovačkoj županiji. Naime, trenutni most ne odgovora prometnoj povezanosti, prije svega gospodarskoj gdje je zbog dotrajalosti i sigurnosti zabranjen prolaz velikim kamionima.

Tom je prilikom gradonačelnica Ozlja izrazila posebnu zahvalnost ministru Butkoviću te dodala kako je upravo njegov dolazak potvrda da se hrvatska država s resornim ministarstvom odlučila prihvatiti rješavanja ovog gorućeg prometnog problema za sve Ozljane i stanovnike okolnih naselja.