Četvero radnika ozlijeđeno uslijed eksplozije silosa na području Sjeverne luke u Splitu

 

Uslijed eksplozije silosa za skladištenje organskih sirovina ozlijeđeno je četvero radnika sjeverne luke u Splitu, od kojih su dvojica zadobila teške tjelesne ozljede.

Službenici Lučke kapetanije Split danas, 14. travnja u 12.05 sati zaprili su dojavu časnika sigurnosne zaštite Luke Split o eksploziji silosa te stradavanju lučkih radnika, slijedom čega su pokrenuli koordiniranu spasilačku akciju prema poziciji nesreće sa djelatnicima Sigurnosne zaštite Luke Split, pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Split te djelatnicima Hitne medicinske pomoći Split.

Splitska Kapetanija o događaju je izvijestila Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Ukupno četvero lučkih radnika ozlijeđeno je u ovoj nesereći, od čega je dvoje zadobilo teške tjelesne ozljede i prevezeni su u daljnje medicinsko postupanje u splitski KBC.

Pozicija nesreće i šire područje očevida osigurano je sa morske i kopnene strane u suradnji sa Pomorskom policijom Split i Policijskom upravom Splitsko – dalmatinskom, čiji službenici zajedno sa službenicima Lučke kapetanije Split obavljaju očevid o uzrocima nesreće.

Daljnje izviješćivanje javnosti o ovom događaju uslijediti će po okončanju očevida o uzrocima nesreće.