Pomoćnik ministra kap. Goran Šarin sudjelovao u radu 46. sjednice Administrativnog odbora Europske agencije za pomorsku sigurnost

 

Administrativni odbor Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA) 14. studenog održao je 46. sjednicu na kojoj su ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, odnosno nadlžene Uprave sigurnosti plovdibe sudjelovali pomoćnik ministra, kap. Goran Šarin i načelnik sektora, Lukša Čičovački.

Na odboru se raspravljalo između ostalog i o uspostavi Europske mreže logističkih centara za suzbijanje onečišćenja mora (tzv. Equipment Assistance Service- EAS).

Na traženje predstavnika Republike Hrvatske i uz podršku predstavnika Talijanske Republike i Republike Slovenije, Administrativni je odbor utvrdio da će prvi takav logistički centar u Sredozemnom moru biti uspostavljen  za područje Jadranskog mora.

Raspisivanje javnog natječaja odnosno poziva za dostavu ponuda za logističkih centara za suzbijanje onečišćenja mora za Jadransko more očekuje se do kraja godine.  Logistički centara za suzbijanje onečišćenja mora (EAS) biti će opremljen najsuvremenijom opremom za suzbijanje onečišćenja mora koje će biti na raspolaganju po komercijalnim uvjetima svim državama članicama Europske unije, a ponajviše državama Jadranskog bazena. Očekivana najveća vrijednost zakupa logističkog centra procjenjuje se na  1.500.000,00 Eura.