Vlada: Usvojena Odluka o sufinanciranju izgradnje komunalnog pristaništa „Marina“ u Vukovaru

 

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o sufinanciranju izgradnje komunalnog pristaništa „Marina“ u Vukovaru.

Usvojenom Odlukom odobravaju se sredstva Lučkoj upravi Vukovar, nositelju projekta, u svrhu sufinanciranja izgradnje pristaništa, u iznosu od 8.750.000,00 kuna (s PDV-om).

Projektom je predviđeno uređenje 140 priveznih mjesta za plovila na desnoj obali Dunava s pontonima za privez, ukupne duljine 265 metara, te izgradnja oslonca s pristupnim mostom, duljine 48 metara. Pristanište će osigurati siguran vez rekreacijskim plovilima na Dunavu kao i uvjete za uređenje akvatorija obližnjeg Otoka športova.

Istaknimo pritom kako je za spomenuti projekt Lučka uprava Vukovar u suradnji s Gradom Vukovarom realizirala izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Inače, izvedba radova na pristaništu planirana je tijekom 2017. godine, za kada se planira i provedba tehničkog pregleda te ishođenje uporabne dozvole.

O veličini i značaju projekta govori i podatak da je ukupna vrijednost investicije uređenja vezova, izgradnje komunalnih priključaka, pristupne ceste i uređenja lokacije procijenjena na iznos od 12 milijuna kuna (s PDV-om).