Pomoćnik ministra kap. Goran Šarin obišao novi radni brod u floti Plovputa

 

Pomoćnik ministra kap. Goran Šarin sa suradnicima u petak, 28. listopada u luci Gaženica obavio je radni obilazak novog radnog broda u floti Plovputa d.o.o., naziva „Plovput Split“.

Obilazak novoga broda obavljen je u nazočnosti direktora Plovputa d.o.o., Darka Meštrovića, koji je sudionike sastanka upoznao sa tehničkim i radnim kapacitetima novog radnog broda u floti Plovputa, tvrtki u državnom vlasništvu koja je ovom novogradnjom značajno osnažila svoje tehničke kapacitete potrebne za održavanje i gradnju potrebnoga broja objekata pomorske signalizacije o kojima skrbi Plovput diljem jadranske obale i kojih je u ovom trenutku ukupno 1089, od toga 905 sa svjetlosnom karakteristikom, a što Tvrtka sa dosadašnjim kapacitetima nije uspjevala realizirati u okviru godišnjega poslovnoga plana.

Vrijedno je napomenuti da će se uz novi u službi zadržati i brod "Svjetionik", unatoč starosti od preko 30 godina, te će i nadalje biti u funkciji održavanja i gradnji novih signalnih objekata te svjetlećih plutača.

Pomoćnik ministra je tijekom radnoga obilaska upoznat sa dosadašnjim tijekom realizacije izgradnje novih objekata  pomorske signalizacije u 2016. godini, a direktor Meštrović je istaknuo kako je upravo u tijeku izgradnja dvanaestog objekta pomorske signalizacije, dok se do konca tekuće godine planira izgraditi još 4 do 5 objekata pomorske signalizacije u cilju podizanja razine sigurnosti plovidbe.

U okviru radnoga obilaska novogradnje, pomoćnik ministra, kap. Šarin te suradnici iz nadležne Uprave sigurnosti plovidbe u resornome Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture detaljno su upoznati sa poslovanjem tvrtke Plovput d.o.o. u posljednje četiri godine, od čega prenosimo najznačajnije dijelove Izvještaja o radu i rezultatima Tvrtke >>> više >>>