Akcija nadzora prijevoza tereta na državnoj cesti D3 - GP Goričan - Letenye

Djelatnici Inspekcije cestovnoga prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture sukladno godišnjem programu rada sudjelovali su 14 listopada 2016. godine u bilateralnom nadzoru prijevoza putnika i tereta na državnoj cesti D 3, granični prijelaz Goričan - Letenye u Međimurskoj županiji.  Inspekcijski nadzor proveden je u suradnji sa djelatnicima inspekcije Mađarske, koji su provodili nadzor na brzoj cesti M70.

Akcija je realizirana kao dio međunarodnih obveza inspekcije cestovnog prometa Hrvatske u okviru članstva u Europskoj uniji, kao i obveza Hrvatske u sklopu članstva u ECR - u.

U okviru provedene akcije sudjelovali su 3 viša inspektora cestovnog prometa sa Hrvatske strane, te 2 viša inspektora koji su radili sa Mađarske strane.

Inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture tijekom akcije izvršili su pregled ukupno 8 teretnih vozila od čega su 3 teretna vozila prijevoznika iz Hrvatske, te po jedno teretno vozilo prijevoznika iz Slovenije, Mađarske, Češke, Latvije i Srbije, pri čemu su utvrđena 4 prekršaja iz područja socijalnog zakonodavstva.
 
<<< povratak - UPI <<<


Stranica