Ministar Oleg Butković obišao infrastrukturne radove u gradu Rijeci te na otoku Rabu potpisao dva sporazuma o sufinanciranju izgradnje lučkih infrastruktura

 

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je danas infrastrukturne radove koji se provode na riječkom gradskom području zajedno s gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom te direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem.

Obilazak gradilišta riječkog područja ministar Butković započeo je u ulici Ivana Zajca, jednoj od glavnih gradskih prometnica. Riječ je o dionici državne ceste D8 koja prolazi kroz samo središte grada, a na kojoj je upravo počela obnova kolnika ceste u duljini od 305 metara, ukupne vrijednosti investicije od 2,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

Projekt uključuje obnovu prometne signalizacije, radove na sanitarnoj kanalizaciji te obnovu kolosijeka s odvodnjom. Rok dovršetka spomenutih radova iznosi 90 dana. Istaknimo kako je sporazumom Hrvatskih cesta, riječkog Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija i HŽ Infrastrukture određeno da radove na kolniku i sanitarnoj kanalizaciji obavlja GP Krk, a radove na kolosijeku HŽ Pružne građevine.

Posjet Gradu Rijeci ministar Butković nastavio je obilaskom sanacijskih radova na dionici državne ceste D 304, između naselja Rešetari  i Krnjevo, vrijednih oko 3,9 milijuna kuna (bez PDV-a): „Hrvatske ceste u suradnji s Gradom Rijekom provode više projekata rekonstrukcije i izgradnje cestovne infrastrukture kao što je obnova ceste Krnjevo – Rešetari. Jedan od projekata jest i rotor u naselju Martinkovac za koji će do kraja godine biti objavljen natječaj za izgradnju“ – istaknuo je ministar Butković.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je kako je u proteklih nekoliko godina zahvaljujući dobroj suradnji Grada s „Hrvatskim cestama“ i resornim Ministarstvom obnovljeno 20-ak kilometara državnih cesta. Od ostalih prometnica užeg gradskog središta preostaju radovi na obnovi Adamićeve i Krešimirove ulice.

Po završetku obilaska cestovnih projekata riječkog gradskog područja ministar Oleg Butković uputio se u Grad Rab. Ondje je u prostorijama rapske Gradske vijećnice sa ravnateljem Županijske lučke uprave Senj Predragom Dešićem potpisao dva Sporazuma za sufinanciranje projekta izgradnje lučkih infrastruktura na otoku Rabu ukupne vrijednosti preko 5 milijuna kuna.

Potpisani sporazumi odnose se na sufinanciranje izgradnje lučkih infrastruktura u Gradu Rabu u okviru Nacionalnog programa izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja.

Podsjetimo, Ministarstvo će temeljem potpisanih sporazuma sa nositeljem realizacije projekata, Županijskom lučkom upravom Senj, sufinancirati sa 4 milijuna kuna proračunskih sredstava realizaciju projekta „Trajektno pristanište Stinica – nova rampa“, odnosno sa 1.150 milijuna kuna realizaciju projekta „Održavanje obalnih zidova i komunalnih vezova od lukobrana Sv. Ambroza do gata Sv. Nikole u luci Senj“.