Šibenik: u akciji 'Hobotnica 2011' kontrolirano 36 plovila

Šibenik, 14. kolovoza 2011. - djelatnici LK Šibenik tijekom akcije kontrole plovila u šibenskoma arhipelaguAkciju pojačane kontrole na moru pod nazivom „Hobotnica 2011“ provela je u petak, 12. kolovoza 2011. od 10 do 20.30 sati Lučka kapetanija Šibenik s ispostavama Murter, Tisno, Vodice i Rogoznica.

U akciji su sudjelovala četiri plovila i 14 djelatnika koji su izvršili kontrolu dokumenata, opreme i posade na 36 plovila s posebnim naglaskom na nedopušteno glisiranje bliže od 300 metara od obale.

Upozoreno je devet, kažnjeno s prekršajnim nalogom 19 prekršitelja, osam su pozvana u Lučku kapetaniju na daljnju obradu, a to su uglavnom tvrtke i iznajmljivači plovila.

Ukupno je naplaćeno ili će biti naplaćeno prilikom zatvaranja predmeta 41.800 kuna.
Šibenik, 14. kolovoza 2011. - tijekom akcije kodnoga imena 'Hobotnica 2011' LK Šinenik obavila je kontrolu nad 36 plovila
I ova akcija je pokazala da svakodnevna nazočnost lučke kapetanije na moru od početka turističke sezone, rezultira daleko manjim postotkom prekršitelja u odnosu na prošlu godinu, iako je povećan ukupan broj plovila u šibenskom akvatoriju.

Tijekom akcije djelatnici kapetanije imali su problem s jednim gostom iz Češke koji nije htio platiti kaznu za nedopušteno glisiranje ispred Tribunja i nije imao popis putnika u vinjeti, no  smiren je nakon intervencije policije. Djelatnici kapetanije oduzeli su mu putovnicu i bit će procesuiran u Lučkoj kapetaniji Šibenik.



Pisane vijesti