Zbog pomorske nesreće u Hvaru jahta 'Kai' kažnjena sa 10 000 kuna

Hvar, 7. kolovoza 2011. - m/y 'Kai' na vezu u hvarskoj luci nakon što su djelatnici LI Hvar obavili očevid o uzrocima i posljedicama pomorske nesrećeZbog nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe Lučka ispostava Hvar prekršajnim nalogom kaznila je novčanom kaznom u iznosu od 10.100 kuna zapovjednika motorne jahte „Kai“, koja je u petak izazvala pomorsku nesreću u Hvaru udarivši u tri plovila na vezu i tri brodice na sidru, a pri čemu su lakše ozlijeđene dvije osobe.

Također, jahta je podmirila troškove vlasnicima oštećenih plovila po procjeni agenta jahte tvrtke Adriatic Servis Dubrovnik.

Oštećenim plovilima na vezu isplaćeno je: 2.800 eura motornoj jahti „Colonial Sun“, američke zastave, i 300 eura brodici ŠI 3593. Odšteta za jahtu „Colonial Sun“ odnosi se na plovilo i ozlijede dvojice mehaničara.

Brodicama koje su bile na sidru, a u koje je udarila jahta, isplaćeno je: 200 eura brodici HV 6, 500 eura brodici ŠI 873 i 1.000 eura brodici HV 322.

Motorna jahta „Giampi“, talijanske zastave, koja je bila na vezu, i također je zadobila oštećenja, odustala je od odštete.Hvar, 7. kolovoza 2011. - susjedna plovila koja su usidrena u hvarskoj luci obeštećena su zbog pretrpljene štete uslijed

Nautičkom centru Hvar isplaćeno je 20.000 kuna odštete zbog oštećenja uređaja za privez na hvarskoj obali.

Podsjećamo, nesreća se dogodila nakon što zapovjednik jahte, britanski državljanin, nije isključio vanjske komande, te je došlo do snažnog pokretanja motora jahte pri čemu su popucali konopi priveza.

Jahta „Kai“, dužine 31,48 metara, zastave Kajmanski otoci, u vlasništvu je tvrtke Genu Marine Ventures Ltd. sa sjedištem na Djevičanskim otocima, a na jahti se nalazilo 11 članova posade i 13 putnika.



Pisane vijesti