Ministrova čestitka povodom Svjetskog dana pošte i Dana Hrvatske pošte

 

Svim hrvatskim poštaricama i poštarima čestitam Svjetski dan pošte koji se obilježava 9. listopada povodom potpisivanja Bernskog ugovora čime 1874. godine ustanovljena prva zajednička konvencija o međunarodnom poštanskom prometu i osnivana Svjetska poštanska unija.

Svim zaposlenicima Hrvatske pošte, koji su naravno značajan dio svjetske poštarke obitelji, ujedno čestitam i njihov dan, 10. listopada, koji se kao Dan Hrvatske pošte obilježava od prije 25 godina, otkako je Hrvatski sabor donio Zakon o osnivanju javnog hrvatskog poštanskog i telekomunikacijskog poduzeća.

Svima vama kao i bivšim radnicima HP-a od srca čestitam i ovim povodom zahvaljujem na predanosti koju poštarice i poštari svakodnevno iskazuju obavljajući svoj zahtjevni posao.

Poštarice i poštari bili su i ostat će onaj temelj uspostave komunikacije, bez obzira što se uvođenjem novih tehnologija i modernih komunikacijskih usluga čovjek iza njih sve manje vidi.

Najveća nagrada poštaricama i poštarima za njihov svakodnevni dobar rad povjerenje je upravo njihovih korisnika, koji kvaliteti poštanskih usluga i ljubaznosti zaposlenika Hrvatske pošte daju najviše ocjene.