Kod Raba organizirana potraga za njemačkim turistom

 

Na riječkom području nadzora sigurnosti plovidbe rano jutros koordinirana je potraga za nestalim njemačkim turistom koji se noćas uputio plivati Barbatskim kanalom.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jutros, 26. srpnja u 06.34 sati posredstvom postaje Pomorske policije Rijeka obaviještena je o nestanku muškarca koji je noćas navodno preplivao Barbatski kanal, ispred uvale Pudarica, te vjerojatno isplivao na otok  Dolin, jugozapadno od otoka Raba, slijedom čega je Središnjica u koordinaciji sa nadležnom Lučkom ispostavom Rab i Pomorskom policijom pokrenula potražnu akciju na moru.

Djelatnici rapske Ispostave u 08.18 sati dojavili su u MRCC Rijeka o pronalasku osobe na otočiću Dolin, odnosno djelatnik LI Rab uspio se popeti na sami vrh otoka (Veli Vrh) koji je prilično nepristupačan odakle je potvrdio da se radi o traženoj osobi, I.B. (rođen 1991. godine), njemački državljanin.

Zbog nepristupačnoga terena na poziciji pronalaska Središnjica je u akciju spašavanja uključila i pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja Rijeka, koji su u 09.08 sati u suradnji sa djelatnikom LI Rab prepratili neozlijeđenoga njemačkog državljanina na službeno plovilo Lučke ispostave Rab, odakle je nedugo potom u lučici Pudarica prekrcan na plovilo Pomorske policije Rijeka, zbog daljnjega policijskog  postupanja, budući da je utvrđeno kako je Njemac večer ranije, 25. srpnja pobjegao policijskoj ophodnji na otoku Rabu.