Austrijanka teško ozlijeđena u naletu glisera koji se udaljio sa pozicije nesreće nedaleko Rovinja

 

Teška pomorska nesreća dogodila se danas u rovinjskom akvatoriju kada je nepoznati gliser prešao preko ženske osobe u moru.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) danas, 1. srpnja u 11.48 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Pazin zaprimila je dojavu očevica o teškoj pomorskoj nesreći kod otočića Figarola kod Rovinja, sa jednom ozlijeđenom ženskom osobom u moru, slijedom čega je Središnjica u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Pula i nadležnom Lučkom ispostavom Rovinj pokrenula akciju spašavanja stradale osobe. O nesreći je obaviještena i postaja Pomorske policije Pula.

Djelatnici rovinjske Ispostave odmah po dojavi prema poziciji nesreće uputili su plovilo lokalnog sportskoga centra, budući da se u trenutku dojave ono nalazilo najbliže te je ubrzo ozlijeđena osoba izvučena na palubu i prevezena u lučicu Amarin, gdje su je u 12.04 sati u kritičnom stanju u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Rovinj, dalje prema Općoj bolnici Pula gdje je ozlijeđena trenutno hospitalizirana.

Očevidom na poziciji nesreće djelatnici Lučke ispostave Rovinj u suradnji sa policijskim službenicima ustanovili su da je ozlijeđena R.H.G. (rođena 1980. godine), austrijska državljanka koja se u trenutku nesreće nalazila na oko 20 metara od obale otočića Figarola kada je, temeljem izjava očevidaca, u jednome trenutku naišlo plovilo tipa manji gliser te je prešlo preko Austrijanke nanijevši joj teške ozljede u predjelu glave.

Lučka kapetanije Pula, Ispostava Rovinj i Pomorska policija Pula provode očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće, dok je istovremeno pokrenuta potraga za plovilom koje se udaljilo sa pozicije nesreće, stoga je iz MRCC Rijeka upućen poziv očevidcima da dojave svoja saznanja o ovoj nesreći.