Zbog nevremena šest nasukanih plovila na Jadranu

Silba, 22. srpnja 2011. - motorna jahta nasukala se na hrid ispred ulaza u lučicu uslijed jakoga nevremena, djelatnici LI Silba prevezli su posadu brodice na obalu, dok je odsukavanje brodice odgođeno do jutraZbog nevremena koje je noćas zahvatilo sjeverni Jadran, nasukalo se šest plovila, no nitko nije ozlijeđen.

Jedrilica s devet osoba „Bonaventura“ kod Nerezina na Lošinju nakon nasukanja oko 1.30 sati uspjela se sama i odsukati.

Tvrtka Sea help iz Malog Lošinja noćas oko 2 sata odsukala je 14 metarsku motornu jahtu „Noi nove“ kod Ilovika s dvoje talijanskih državljana. Nepoznata brodica odsukala je jahtu „Denis 2“ kod luke Ilovik na kojoj je bilo 9 austrijskih državljana.

Ispred ulaza u lučicu na Silbi oko 2.45 sati nasukala se 8 metarska brodica s tri hrvatska državljana. Na mjesto nasukanja stigao je kapetan Lučke ispostave Silba Bogdan Lazarin i djelatnik tvrtke Emergensea.  Ljudi su prevezeni, a odsukanje je odgođeno do jutra.

Jutros oko 5.30 sati nasukala se 16 metarska jahta „Simphony“ na otoku Braču. Na poziciju je upućen djelatnik Lučke ispostave Milna koji je nakon odsukanja dopratio jahtu do Sumartina. Jahta u vlasništvu čarter tvrtke ULTRA s Brača ima vidljiva oštećenja. Na jahti je u trenutku nasukanja bilo šestero djece i četvero odraslih osoba.

Devet poljskih državljana nasukalo se jutros oko 6.30 sati jahtom u plićak na otoku Susku. Nema ozlijeđenih, a odsukanje se planira danas oko 12 sati kada se očekuje dolazak plime.



Pisane vijesti