Vlada: Odluke o koncesijama na pomorskom dobru za luke Korčula i Tisno

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra luke posebne namjene-brodogradilišne luke na dijelu k.o. Korčula, Korčula. Odlukom se koncesija dodjeljuje društvu Leda d.o.o. iz Korčule na rok od 30 godina. Površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju iznosi 78.016 m2, a ovlaštenik koncesije dužan je u pomorsko dobro uložiti 135.166.500,00 kuna.

Donesena je Odluka o koncesiji u svrhu posebne upotrebe pomorskog dobra radi izgradnje i korištenja podmorskog prijelaza naftovoda otok Krk-kopno, na području Grada Kraljevice i Općine Omišalj. Na temelju zahtjeva trgovačkog društva Jadranski naftovod d.d. iz Zagreba, navedenom društvu daje se koncesija, u skladu s pravomoćnom lokacijskom dozvolom izdanom od strane Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ukupna površina koja se daje u koncesiju iznosi 8.417 metara kvadratnih, a koncesija se daje na rok od 30 godina.

Vlada je donijela i Odluku o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene-luke nautičkog turizma u uvali Luke na dijelu k.o. Tisno. Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 30 godina. Za korištenje pomorskog dobra društvo Agram Kaptol d.o.o., Zagreb, kao ovlaštenik koncesije, plaćat će davatelju koncesije godišnju naknadu u iznosu od 7,00 kuna po metru kvadratnom zauzete površine, odnosno 443.415,00 kuna godišnje u jednom obroku, te 7,5% od ukupnog godišnjeg prihoda luke.

Dana je suglasnost na Izmjene Statuta Agencije za obalni linijski pomorski promet. Izmjene Statuta donose se radi usklađivanja s odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakona o koncesijama, te se produžuje rok donošenja financijskog plana Agencije.



Pisane vijesti