Akcija 'Sigurnost na moru 2011' u zadarskom akvatoriju

Ukupno 49 plovila obuhvaćeno je jučer u prvoj akciji pojačanog nadzora pomorskog prometa „Sigurnost na moru 2011“ koju je provela Lučka kapetanija Zadar u zadarskom akvatoriju.

Nadzor pomorskog prometa proveden je na širem području zadarskog akvatorija s naglaskom na prolaze Mali Ždrelac, Mala Proversa, Uvala Telaščica, akvatorij Olib, Silba i Premuda. U akciji su sudjelovale četiri brodice oznaka RH 1 ZD, RH 6 ZD, RH 8 ZD, RH 9 ZD, i ukupno 9 djelatnika.

Pregledana su dva putnička broda, 14 jahti i 32 brodice, te izdana 2 optužna prijedloga, rješenje o otklanjanju nedostataka na plovilu, te jedan prekršajni nalog zbog glisiranja unutar 300 metara od obale zbog čega je voditelju izrečena kazna od 1.000 kuna.

Zbog jakog sjevernog vjetra i neverina koji su ometali nadzor, na moru je zabilježen manji promet plovila od uobičajenog u ovo doba godine.

U sklopu akcije „Sigurnost na moru 2011.“ kontrolu plovila na Jadranu provodit će i ostale lučke kapetanije kontinuirano tijekom trajanja turističke sezone.



Pisane vijesti