Održana Skupština i Opća sjednica Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta

 

U kongresnoj dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture održana je sjednica Skupštine Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta i Opća sjednica svih inženjera, članova Komore.

Članovi Skupštine su inženjeri tehnologije prometa i transporta izabrani na period od četiri godine, birani iz pet strukovnih razreda.

U ime Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture stručni skup je pozdravio zamjenik ministra, Zdenko Antešić, koji se zahvalio na pozivu te pozdravio sve članove Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta, posebno predsjednika, prof. dr. Hrvoja Baričevića, članove Upravnog odbora te dekana Fakulteta prometnih znanosti, prof. dr. Hrvoja Golda.

Tom prigodom je izrazio zadovoljstvo što Komora svoju godišnju Skupštinu već tradicionalno održava u prostoru Ministarstva 

pomorstva, prometa i infrastrukture, što je najbolji pokazatelj međusobne povezanosti i dobre suradnje. „S obzirom na to da je vaša struka priznata u znanstvenim i stručnim krugovima, a neodvojiva je od projekata koje svojim prometnim politikama i strategijama pokreće ovo Ministarstvo, mi ćemo zdušno kao i do sada podržavati rad vaše Komore i njihovih članova, ovlaštenih inženjera.“ Također je istaknuo da Komora svojim radom znatno doprinosi u području izrade projekata, revizija studija, elaborata i raznih ekspertiza bez kojih realizacija bilo kojih projekata nije moguća. Zahvalio se na predanosti poslu, stručnosti i entuzijazmu kojeg Komora ulaže u razvoju cjelokupnog prometnog sustava Republike Hrvatske te zaželio uspješan rad Skupštine kao i cijeloj Komori.

 
Sjednicom Skupštine predsjedao je predsjednik Skupštine Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta prof.dr.sc.Hrvoje Baričević koji je pozdravio nazočne te otvorio sjednicu Skupštine.

Nakon utvrđenog kvoruma Predsjednik je izvijestio nazočne da Skupština Komore ima četiri nova člana koje su izabrali članovi strukovnih razreda i to tri člana iz strukovnog razreda inženjera cestovnog prometa, Željko Remenar, Slobodan Kljajić i Jozo Šitum, kao zamjenski član za jednog člana koji je otišao u mirovinu, jedan član iz strukovnog razreda inženjera željezničkog prometa, Mladen Borić i jedan član iz strukovnog razreda inženjera poštanskog i informacijsko – komunikacijskog prometa, Jurica Damić.

Nakon što je utvrđeno da Skupština Komore trenutno ima 44 člana, Predsjednik Skupštine je sažeto elaborirao Izvješće o radu Komore u 2014. godini i Program rada za 2015. godinu, te posebno istaknuo činjenicu da Komora trenutno ima 203 člana, ovlaštena inženjera tehnologije prometa i transporta koji su položili stručni ispit i upisani su Imenik ovlaštenih inženjera Komore.

Članovi Skupštine jednoglasno su, nakon diskusije, prihvatili Izvješće Predsjednika Komore o dosadašnjem radu, Programa rada Komore za 2015. godinu te financijski plan Komore za 2015. godinu.

Na sjednici Skupštine nazočio je u ime predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta, Dražen Brezak koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Komore, te podržao Izvješće Predsjednika Komore o dosadašnjem radu i Program rada Komore za 2015. godinu.

Nakon sjednice Skupštine Komore održana je Opća sjednica na kojoj su bili nazočni i ostali inženjeri tehnologije prometa i transporta, upisani u Imenik ovlaštenih inženjera Komore. Sjednicom je predsjedao prof. dr.sc. Hrvoje Baričević koji se zahvalio članovima Komore koji su svojim radom pomogli osnivanju i kontinuiranom podržavanje svih njezinih aktivnosti, tvrtkama i institucijama donatorima, a posebno se zahvalio Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, koje je kao stručni nositelj pripremilo Zakon, a Hrvatski Sabor donio Zakon o osnivanju Komore te Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoj udruzi diplomiranih inženjera i inženjera Fakulteta prometnih znanosti sveučilišta u Zagrebu, AMAC – FSC kao inicijatorima osnivanja Komore.