Jedna osoba ozlijeđena u požaru na jahti u ACI marini Ičići

 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer, 23. prosinca u 15.34 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Rijeka zaprimila je dojavu o nesreći sa jednom ozlijeđenom osobom na plovilu zahvaćenom požarom u ičićkoj marini, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Rijeka čiji djelatnici su isplovili prema dojavljenome mjestu nesreće, kamo su posredstvom ŽC 112 Rijeka već ranije upućeni djelatnici Hitne medicinske pomoći i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, koji su požar ubrzo lokalizirali i ugasili.

Djelatnici riječke Kapetanije na poziciji nesreće, gat B ACI marine Ičići, utvrdili su da je djelatnik mjesne tvrtke za servisiranje morotnih plovila, M.S. (rođen 1988. godine), hrvatski državljanin zadobio tjelesne ozljede dok je obavljao servis pogonskoga stroja na jahti kada je iz za sada neutvrđenog razloga došlo do požarne eksplozije koja je ozlijeđenome zahvatila lice, nakon čega je medicinski zbrinut.

Prema prikupljenim podatcima opožarena motorna jahta u vlasništvu je ruske pravne osobe, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Djelatnici Lučke kapetanije Rijeka obavljaju očevid o uzrocima izbijanja požara na plovilu.