AZOLPP: Od 1. siječnja 2015. godine pravo na povlašteni prijevoz isključivo temeljem otočnih iskaznica

 

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava sve otočane, korisnike javnog linijskog pomorskog prometa, da od 1. siječnja 2015. godine počinje s radom informatički sustav evidencije otočnih prava (SEOP), te će se pravo na povlašteni prijevoz ostvarivati isključivo temeljem otočnih iskaznica za osobe, te iskaznica i vinjeta za vozila.

Kako bi se omogućilo pravodobno izdavanje iskaznica Agencija poziva sve zainteresirane, koji to još nisu učinili, da zahtjeve podnesu što prije. Zahtjevi se podnose na  sljedećim prodajnim mjestima brodara Jadrolinija: Biograd, Brbinj, Brestova, Dominče, Drvenik, Dubrovnik, Hvar, Korčula, Makarska, Mali Lošinj, Merag, Novalja, Orebić, Ploče, Porozina, Prapratno, Preko, Prizna, Rab, Rijeka, Rogač, Sobra, Split, Stari Grad, Sućuraj, Sumartin, Supetar, Šibenik, Tkon, Trpanj, Ubli, Valbiska, Vela Luka, Vis, Zadar i Žigljen.

Za otočnu iskaznicu za putnika, koja se izdaje besplatno, potrebno je dostaviti ispunjen zahtjev, jednu fotografiju (dimenzija 34 mm x 45 mm - kao za osobnu iskaznicu ili putovnicu), original osobne iskaznice na uvid dok za maloljetno dijete zahtjev podnosi roditelj.

Za iskaznicu/vinjetu za vozila, čija izrada se naplaćuje 80 kuna, potrebno je dostaviti ispunjen zahtjev, prometnu dozvolu na uvid, original osobne iskaznice podnositelja zahtjeva na uvid te kopiju potvrde o uplati.

Podsjećamo da pravo na besplatni prijevoz ostvaraju učenici, studenti, umirovljenici i osobe starije od 65 godina koji imaju prebivalište na otoku, a pravo na otočni popust sve ostale osobe s prebivalištem na otocima. Pravo na povlašteni prijevoz imaju i vozila u vlasništvu otočana ili pravnih osoba, odnosno vlasnika obrta sa sjedištem na otoku, ili korisnika leasinga, priopćeno je iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.