Potpisivanje ugovora o sufinanciranju ribarske luke u Komiži

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Danijel Mileta i ravnatelj Lučke uprave Split Joško Berket Bakota danas će na Palagruži potpisati ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje Ribarske luke u Komiži u sklopu manifestacije „Festival mora, rota palagruzona 2011“.

Ujedno, ugovor o zajedničkom financiranju projekta komiške luke s ravnateljem  splitske lučke uprave potpisat će i  ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Izgradnju luke sufinanciraju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva provedbom Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje razvoja dijela luka otvorenih za javni promet namijenjenih prihvatu ribarskih brodova.

Navedenom Odlukom određena su sredstva u iznosu od 17 milijuna kuna za financiranje Luke Komiža.

Procijenjena ukupna vrijednost izgradnje luke za čiju je gradnju LU Split preuzela ulogu investitora iznosi oko 162 milijuna kuna.

Izgradnja luke u sklopu koje će biti i veletržnica planira se u pet faza, a dovršetak je planiran kroz tri godine.

Festival je započeo regatom koja je jutros krenula povijesnom rutom komiških ribara na otok Palagružu, a povratak regate u Komižu planiran je sutra u ranim jutarnjim satima.



Pisane vijesti