U tijeku potraga za nestalim roniocem na dah kod Novog Vinodolskog

 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spšavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer, 28. rujna u 17.00 sati dojavu majke ronioca koja je prijavila nestanak sina u moru ispred Bribirske obale, nedaleko Novog Vinodolskog, stoga je Središnjica u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Rijeka, odnosno nadležnom Lučkom ispostavom Novi Vinodolski i Pomorskom policijom Crikvenica pokrenula akciju traganja.

Prema zasad prikupljenim podatcima djelatnici nadležne Ispostave utvrdili su da je nestao I.S. (rođen 1981. godine), hrvatski državljanin, koji je jučer prije podne krenuo roniti na dah na poziciji 100 metara ispred plaže na Bribirskoj obali, gdje su djelatnici Ispostave i Pomorske policije pronašli ronilačku plutaču za koju je bio privezan ronilački uteg.

Budući da pregledom područja u neposrednoj blizini pozicije ronjenja nestali nije pronađen, Središnjica je u dogovoru sa Pomorskom policijom angažirala ronioce specijalne postrojbe Ministarstva unutarnjih poslova, koji na području potrage ne nalaze nestaloga, niti ikakve matrijalne dokaze koji bi upućivali na ronica, a kako se bližila večer potraga je sinoć u 20.00 sati obustavljena do danas ujutro, kada su policijski ronioci nastavili podmorsko traganje, dok su plovila Kapetanije, Ispostave i Pomorske policije nastavili sa pretragom površine mora.

Nakon što se od rano jutros detaljno pretraživalo šire područje oko pozicije nestanka, te su se uz službena u potragu priključila i privatna plovila, kao i članovi lokalnih ronilačkih klubova, odlučeno je privremeno obustaviti potragu do sutra kada će se akcija traganja za nestalim hrvatskim roniocem nastaviti.