Jedrilica se nasukala kod Milne zbog jakoga nevremena, nema ozlijeđenih

 

Jutros u 4.26 sati djelatnici Lučke ispostave Hvar zaprimili su dojavu o nasukanju jedrilice na hridi otoka Hvara o čemu su obavijestili splitsku Kapetaniju i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spšavanja na moru (MRCC Rijeka), te su odmah isplovili prema mjestu nesreće.

Dolaskom na poziciju rt Kovač, zapadno od Luke Hvar, djelatnici Ispostave pronašli su jedrilicu naziva „Hangover“ dužine 14,85 metara, hrvatske zastave u vlasništvu domaće pravne osobe bočno nasukanu na otočke hridi, na kojoj se tada nalazio neozlijeđeni skipper M.M., njemački državljanin koji je izjavio da je jahta bila privezana u uvali Majerovica nedaleko nasukanja, te je vjerojatno, uslijed jakih udara vjetra popustio vez i jedrilica je odnešena do stijena gdje se nasukala. Na jedrilici u trenutku nesreće nije bilo posade.

Pregledom je utvrđeno oštećenje u vidu rupe na desnome boku jedrilice u širini 10 centimetara u razini morske površine kroz koje ulazi more, stoga su djelatnici Ispostave pozvali u intervenciju djelatnike Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Hvar koji su ispumpavali more tijekom postupka krpanja rupe, kako bi se jedrilica ospobila za odsukavanje i tegalj.

Uz pomoć plovila Nautičkoga centra Hvar jedrilica je u 7 sati uspješno odsukana, a djelatnici Lučke ispostave Hvar vlasniku jedrilice naložili su komercijalni tegalj u luku popravka, uz prethodno odobrenje Hrvatskoga registra brodova.

Na poziciji nasukanja nije primjećeno onečišćenje mora i morskoga okoliša.