Od 17. lipnja trajektna linija Drvenik-Dominče

Sezonska trajektna linija 641 Drvenik-Dominče bit će uspostavljena u petak 17. lipnja 2011. godine, a na njoj će do 11. rujna ploviti trajekt 'Moli' brodara Linijska nacionalna plovidba d.d. iz Splita, priopćila je Agencija za obalni linijski pomorski promet.

Odluka je to Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet, koja je ponudu splitske tvrtke ocijenila prihvatljivom, stoji u priopćenju.

Između Drvenika kod Makarske i korčulanske trajektne luke Dominče trajekt 'Moli', kapaciteta 40 automobila i 193 putnika održavat će dva povratna putovanja dnevno u razdoblju od 17. lipnja do 14. srpnja, te od 29. kolovoza do  11. rujna, dok će u visokoj sezoni, od 15. srpnja do 28. kolovoza svakodnevno biti tri povratna putovanja.  Brzinom od 12 čvorova brod će tu relaciju prelaziti za dva sata i 15 minuta.

Za održavanje linije u sezoni 2011. zatražene su ponude triju hrvatskih trajektnih brodara. Jadrolinija i Rapska plovidba d.d. izvijestili su Agenciju da nemaju slobodan trajekt, pa je prihvaćena  ponuda Linijske nacionalne plovidbe d.d.

Plovidbeni red linije 641 objavljen je na Internetskoj stranici Agencije.



Pisane vijesti