Jadrolinija kreće u prodaju karata za dužobalnu liniju za sezonu 2014.

 

Jadrolinijin brod „Liburnija“ i ove će godine kroz turističku sezonu prevoziti putnike i vozila od Kvarnera do krajnjeg juga Hrvatske. Naime, Jadrolinija će uvrstiti dužobalnu liniju u red plovidbe za sezonu 2014. te se kreće s prodajom karata, pojačanim promotivnim aktivnostima i pripremom „Liburnije“ za plovidbu od Rijeke do Dubrovnika.

Linija će se, kao i proteklih godina, održavati od početka lipnja do kraja rujna i to dva puta tjedno s polaskom iz Rijeke ponedjeljkom i petkom odnosno iz Dubrovnika četvrtkom i nedjeljom.

Dužobalna linija zbog svoje tradicije i jedinstvenog ugođaja putovanja ima neosporni turistički značaj i prepoznatljiv je brend na tržištu emitivnih turističkih zemalja. Istovremeno, održavanje ove linije omogućit će kontinuitet plovidbe kako bi se zadržala morska povezanost sjevera i juga Hrvatske cjelovitom prometnom vezom ali i iskorak prema kojemu ova linija ima budućnost posebice u smjeru transformacije u novi turistički proizvod.

U međuvremenu održan je niz sastanaka između Jadrolinije i predstavnika Grada Splita, Rijeke, Dubrovnika, Korčule, Hvara i Starog Grada, te županija Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Općine Mljet.

Definiranje konačnog oblika ekonomskog modela još uvijek je u tijeku, no pozitivan ton pregovora pokazuje kako je lokalna uprava i samouprava svojim uključivanjem prepoznala važnost ove linije sa stoljetnom tradicijom. Podsjetimo, u 2013. godini dužobalnom je linijom prevezeno ukupno 41 100 putnika i 6 830 vozila.

Smanjenje navedenog broja dolazaka, odnosno izostanak istih, sasvim bi sigurno imalo negativan učinak na ostvarenje turističkih prihoda gradova i mjesta koje linija dotiče.

Održavanjem dužobalne linije osigurat će se puna zaposlenost i realizirati plan zapošljavanja Jadrolinije za sezonu 2014..