Izobrazba o iznenadnim uljnim onečišćenjima mora

Zagreb, 10. svibnja 2011. - Vedran Martinić, direktor i Darko Domović, tehnički savjetnik tvrtke Osec d.o.o. održali su predavanje o postupanjima uslijed iznenadnih onečišćenja mora„Iznenadna uljna onečišćenja mora“ naziv je trodnevne stručne izobrazbe na kojoj su se u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture okupili sudionici provedbe Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora iz različitih državnih tijela.

Cilj izobrazbe je osposobljavanje djelatnika na području operativnog djelovanja prilikom iznenadnih uljnih onečišćenja mora, jačanje pripravnosti i spremnost za sprečavanje onečišćenja.

Sudionici izobrazbe su djelatnici ministarstava mora, prometa i infrastrukture, zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, unutarnjih poslova, vanjskih poslova i europskih integracija, kulture, financija, regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Obalne straže i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.Zagreb, 10. svibnja 2011. - Joško Nikolić, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe, zaštitu mora i unutarnjih voda pratio je predavanje koje za cilj ima osposobljavanje djelatnika na području operativnog djelovanja prilikom iznenadnih uljnih onečišćenja mora, jačanje pripravnosti i spremnost za sprečavanje onečišćenja

Obzirom da su u tijeku izmjene i dopune Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora, namjera je uskladiti Plan s preporukama i smjernicama Međunarodne konvencije o pripravnosti, akciji i suradnji za slučaj onečišćenja uljem.

Predavači su Vedran Martinić, direktor i Darko Domović, tehnički savjetnik tvrtke Osec d.o.o.  koja je do sada uspješno organizirala konferenciju pod nazivom ,,Prva jadranska konferencija o zagađenju mora uljem'', gdje se raspravljalo u tri tematska područja (spremnost za intervenciju, planiranje intervencije i obuku, pravne aspekte intervencije i relevantne međunarodne propise, te praktične, tehničke i znanstvene aspekte intervencije kod iznenadnih zagađenja mora uljem).Zagreb, 10. svibnja 2011. - sudionici trodnevne stručne izobrazbe o iznenadnim uljinim onečišćenjima mora prate predavanja u velikoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture



Pisane vijesti