Austrijska jedrilica udarila u brod ispred Poreča

Poreč, 24. travnja 2011. - tegljenje oštećenoga broda iz porečke luke prema lukobranu otočića sv. NikolaJedrilica "Coco de mer II", oznake S-25126, dužine 13,5 m, austrijske zastave sa tri člana posade u subotu oko 14 sati udarila je ispred Poreča u usidreni drveni brod za prijevoz putnika "Arupinum", dužine 18 m.

Angažirani su vatrogasci i dva broda "Kristina" i "Zelena laguna" koji su pokušali ispumpati more, međutim brod "Arupinum" je uskoro potonuo i samo mu pramac viri iznad vode.

Brod je otegljen do lukobrana otočića Sv. Nikola, gdje je opasan branama da se spriječi moguće onečišćenje obzirom da na brodu ima 300 litara goriva.

Ozljeđenih nema, jedrilica "Coco de mer II" nema prodora mora, kao ni bitnijih oštećenja. U trenutku udara na potonulom brodu nije bilo nikoga.Poreč, 24. travnja 2011. - oštećeni brod za prijevoz putnika odtegljen je na sigurnu poziciju izvan luke gdje se pristupilo propisanim radnjama izvlačenja goriva iz brodskih tankova kako bi se preveniralo onečišćenje mora

Na mjestu potonuća je kapetan Ispostave Poreč Gianfranco Baldaš zajedno s dežurnim inspektorom Lučke kapetanije Pula obavio očevid.



Pisane vijesti