Međunarodna obuka za obnavljanje znanja iz područja zrakoplovne medicine

 

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo organizirala je i održala u zgradi Agencije obuku za obnavljanje znanja iz područja zrakoplovne medicine (AME Refresher Course).

Obuka je izazvala veliki interes kako među hrvatskim zdravstvenim djelatnicima tako i njihovih kolega u regiji, stoga se može reći kako je imala međunarodni karakter.

Na obuci je sudjelovalo više od četrdeset doktora medicine, zrakoplovno - medicinskih ispitivača (AME), sa važećim i isteklim ovlaštenjem, kao i određeni broj ostalih zainteresiranih doktora medicine i zdravstvenih djelatnika čije su aktivnosti vezane uz civilno zrakoplovstvo i / ili zrakoplovnu medicinu.

Osim iz Republike Hrvatske,  najveći broj sudionika stigao je iz Slovenije i Srbije, a na obuku su stigli i zdravstveni djelatnici iz Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Polaznicima su izdana službena Uvjerenja o obavljenoj obuci, temeljem kojih će Hrvatska liječnička komora svim polaznicima dodijeliti bodove za trajno usavršavanje doktora medicine.

Ova jednodnevna obuka imala je za cilj polaznicima prenijeti najnovije zrakoplovno - medicinske informacije, kao i aktualnu problematiku vezanu uz zrakoplovnu medicinu.