HOP proizvodi na Uskršnjem sajmu na trgu bana Jelačića

Otočne proizvođače koji će na uskršnjem sajmu od 16. – 22. travnja 2011. na Trgu bana Jelačića prodavati proizvode s oznakom kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ koju dodjeljuje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, obići će u subotu, 16. travnja u 11 sati v.d. ravnateljica Uprave za otočni i priobalni razvoj Tajana Huzak.

Ministarstvo mora dalo je potporu i za posebno obilježene štandove na kojima će se izlagati proizvodi 30 otočnih proizvođača svakog dana od 8 do 20 sati, a na Veliki petak od 8 do 12 sati.

Tijekom sajma bit će izložen i promotivni materijal o projektu „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) kojeg je Ministarstvo pokrenulo 2007. godine u cilju poticanja  otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

Zagrepčanima će se na uskršnjem sajmu na glavnom gradskom trgu predstaviti likeri i rakije s Lastova i Pelješca, riblji proizvodi s Ugljana, rapska torta i baškotin, džemovi s Lastova i Visa, hvarska, korčulanska i pelješka vina, sirevi s Paga i Dugog otoka, lavanda s Raba i Hvara, kozmetički proizvodi s Visa i viški hib, med s Krka, Hvara i Pelješca, cukarini s Korčule, fini sapuni s Brača, suveniri s Hvara, Cresa i Brača, maslinovo ulje s Visa, Brača, Korčule i Dugog otoka.

Riječ je o proizvodima koji potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama, a rezultat su otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije.

Oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ od 2007. godine do danas je dobilo 70 proizvođača s 15 hrvatskih otoka za 168 proizvoda i proizvodnih linija.



Pisane vijesti