Otvoren 13. međunarodni sajam nautike "Croatia Boat Show"

Split, 12. travnja 2011. - uz kap. Maria Babića, državnoga tajnika za more, svečanosti otvorenja nazičio je Vincenco Blagaić, direktor tvrtke "Profectus", Ante Sanader, župan Splitsko-dalmatinski i Željko Kerum, gradonačelnik Grada SplitaNautički turizam u posljednjih sedam godina bilježi stalni rast, a država ga podupire subvencijama za gorivo i potporama za gradnju i modernizaciju plovila, istaknuo je državni tajnik za more kap. Mario Babić na današnjem otvorenju 13. međunarodnog sajma nautike Croatia Boat Show u splitskoj gradskoj luci.

Kap. Babić naglasio je da je lani našim teritorijalnim morem plovilo oko 60 tisuća stranih jahti i brodica na kojima je našu zemlju posjetilo 32 tisuće nautičara.

Naveo je kako je prošle godine u hrvatske marine uloženo 200 milijuna kuna, rekavši da je u tijeku i natječaj za potporu od 10 posto cijene za gradnju jahti za čarter, podsjećajući da su takve potpore davane posljednjih sedam godina.

Babić je iskoristio priliku najaviti i radove na ljetnim vezovima u splitskoj trajektnoj luci, projekt vrijedan je 14,5 milijuna eura za koji je u postupku pregovora zajam Europske banke za obnovu i razvoj.

Organizator sajma Vicenzo Blagaić požalio se na prepolovljen izložbeni prostor u odnosu na sajmove prijašnjih godina, kao i broj izlagača, zbog financijske krize.

Na otvorenju sajma, koji će za sve posjetitelje biti otvoren do 17. travnja, uz državnog tajnika i organizatora sajma, direktora tvrtke "Profectus" Vicenca Blagaića posjetiteljima su se obratili i župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader  i splitski gradonačelnik Željko Kerum.

Split, 12. travnja 2011. - ovogodišnji CBS unatoč gospodarskoj krizi i gotovo upola manjem broju izložbenih plovila može se pohvaliti vrlo velikom posjećenošću (Foto: Jadran Babić, Paun Paunović, Joško Ponos, Duje Klarić (Cropix))



Pisane vijesti