Izvršen inspekcijski nadzor prijevoza putnika na graničnim prijelazima Stara Gradiška, Bajakovo, Slavonski Brod, te na Pagu

Služba inspekcije cestovnog prometa izvršila je inspekcijski nadzor prijevoza putnika, dana 2. i 3. kolovoza 2013.godine, sukladno ovlastima iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, te Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, a  nadzor je izvršen na graničnim prijelazima Stara Gradiška, Bajakovo i Slavonski Brod, te na Pagu (plaža Zrće).
 
U akciji je sudjelovalo ukupno 10 inspektora, prilikom čega je pregledan  41 autobus, 6 teretnih vozila, te 3 osobna vozila kojima se obavljao taksi prijevoz.

Ukupno je po Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu utvrđeno 7 prekršaja, dok je po Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu utvrđeno ukupno 17 prekršaja.
 
Temeljem navedenih prekršaja, a po Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu i Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, sveukupno je vozačima naplaćeno 33.416,00 kuna kazni, a izrečeno je 15.500,00 kuna kazni. Prema vozačima osobnih vozila kojima se obavljao taksi prijevoz na području Novalje (plaža Zrće), bit će pokrenute Zakonom propisane prekršajne i upravne mjere.