Split: 13. nautički sajam od 12. do 17. travnja

Ovogodišnji, 13. po redu međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show, koji će se održati u splitskog gradskoj luci od 12. do 17. travnja, zbog financijske krize bit će 10 do 20 posto manji nego prošlogodišnji, najavio je danas Vicenco Blagaić, ravnatelj tvrtke Profectus koja organizira ovaj sajam.

U usporedbi sa 2007. i 2008. godinom, kada je nautičko tržište bilo na vrhuncu, ovogodišnji Croatia Boat Show bit će za polovicu manji, kazao je Blagaić na konferenciji za novinare.

Po njegovim je riječima, zbog financijskih poteškoća, bilo je čak razmišljanja da se ovogodišnji sajam Croatia Boat Show i ne održi.

"Ali, kada smo dobili potporu glavnih tvrtki, koje s nama niz godina razvijaju ovaj sajam i kada smo vidjeli da oni žele doći u Split, odlučili smo ga održati po 13. put", objasnio je Blagaić.

Dodao je da će ovogodišnji sajam zbog troškova i na zahtjev nekoliko izlagača biti skraćen na šest dana, dok je ranijih godina trajao devet dana.

Naveo je i da se zbog troškova na ovogodišnjem Croatia Boat Showu neće rabiti pola morskog prostora između gata Sv. Nikole gata Sv. Petra u splitskoj gradskoj luci.

Na upit koliko će izlagača biti na sajmu rekao je kako se njihov broj još ne zna jer se trenutačno pregovara sa deset do petnaest tvrtki.

Po njegovom tumačenju zbog recesije je više od jedne trećine proizvođača brodova u svijetu zatvorilo proizvodnju, ali se trenutačno nautičko tržište u svijetu polako oporavlja, što se još ne vidi u Hrvatskoj.


(Hina)



Pisane vijesti