Usvojen program obnove flote 'Jadrolinije'

Skupština Jadrolinije, koju čine ministar mora, turizma, prometa i razvitka BOŽIDAR KALMETA i ministar financija IVAN ŠUKER, usvojila je na današnjoj sjednici Program obnove flote Jadrolinije za razdoblje od 2004. do 2008. godine.

Riječ je o programu teškom 114,2 milijuna EUR-a koji obuhvaća nabavku 9 novih brodova izgrađenih u domaćim brodogradilištima i jednog polovnog broda kojeg je uoči ove sezone Jadrolinija kupila u Španjolskoj te plovi na međunarodnoj liniji Zadar-Ancona.

Realizacijom tog programa flota nacionalnog brodara bit će pomlađena na 19 godina za razliku od današnjih 27, koliko iznosi prosječna starost Jadrolinijine flote. Također, tim bi se programom povećala nosivost flote Jadrolinije za 16%.

Direktor Jadrolinije Slavko Lončar upoznao je Skupštinu Jadrolinije s namjerom nabavke još dva brza broda većeg kapaciteta i izgradnje broda za otvoreno more (udaljene otoke).

Skupština Jadrolinije prihvatila je na današnjoj sjednici izvješće o poslovanju nacionalnog brodara za 2003. godinu, izvješće Nadzornog odbora i revizorsko izvješće te je uspješno ocijenila ovogodišnju rekordnu godinu u čijih je prvih 8 mjeseci Jadrolinija dosad prevezla 7% više vozila i 6% više putnika. Pisane vijesti