Redoviti nadzor plovidbe na području Parka prirode „Telašćica, u akvatoriju otoka Ista i Silbe i Pašmanskom kanalu

 

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg redovitog nadzora plovidbe kapetani ispostava lučke kapetanije Sali i Božava kojeg su vršili na području Parka prirode Telašćica, uključujući prolaze Vela i Mala Proversa, pregledano je 20 plovila, pri čemu su donesena i naplaćena četiri prekršajna naloga i jedna mandatna kazna, a ukupno je naplaćeno 6.660,00 kuna kazni.

Dva prekršajna naloga izrečena zbog glisiranja blizu obale, u iznosu od 3.360,00 kuna, dva prekršajna naloga u iznosu od 2.100.00 kuna izrečena su zbog ne posjedovanja vinjete na plovilu i jedna kazna je naplaćena zbog ne vijanja hrvatske zastave u iznosu 1.200,00 kuna.

Unutar plovnoga područja Lučke ispostave Silba, u akvatoriju otoka Ista i Silbe danas je obavljen redoviti nadzor plovidbe u okviru kojega je pregledano 10 plovila, od čega su donesena i naplaćena 3 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 2966,66 kuna.

Sva tri prekršajna naloga odnosila su se na glisiranje blizu obale, a prekršitelji su bili strani državljani.

U redovitom nadzoru plovidbe u Pašmanskom kanalu djelatnici Lučke ispostave Biograd na Moru pregledali su 9 brodica i izdali 9 prekršajnih naloga.

Na licu mjesta naplaćeno je 6.600,00 kuna za pomorske prekršaje, dok su tri prekršitelja pozvani u službene prostorije LI Biograd na moru radi daljnje obrade. Jedan prekršajni nalog odnosio se na plovidbu brodice na udaljenosti manjoj od 50 metara od obale,a ostali na nepropisno glisiranje.

Za vrijeme inspekcijskog nadzora pojačana je pozornost u svezi sigurnosti plovidbe uz plaže na području Biograda na moru, Sv. Filipa i Jakova, Turnja, Pašmana i Tkona.

U sljedećim danima na područjima svih navedenih lučkih ispostava obavljati će se redovni i pojačani nadzor plovidbe.