Ministarstvo mora financira izgradnju odvodnje u Gračišću

Gračišće, 23. ožujka 2011. - Josip Borić, državni tajnik za otočni i priobalni razvoj potpisao je ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture ugovor o financiranju izgradnje sustava odvodnje u općini GradišćeDržavni tajnik Josip Borić potpisao je danas ugovor o izgradnji 1. faze izgradnje odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda s načelnikom općine Gračišće Ivanom Mijandrušićem.

Izgradnju kanalizacijskog sustava u Gračišću Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kroz projekt EIB II financira s ukupno 4,9 milijuna kuna, dok će općina Gračišće za tu namjenu izdvojiti 1,2 milijuna kuna uz potporu Hrvatskih voda i Istarske županije.

Načelnik općine Gračišće Ivan Mijandrušić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog konačne obnove starogradske jezgre.

Nakon provedenog javnog natječaja, poslovi na izgradnji odvodnje povjereni su tvrtki „Đurkin“ iz Čakovca, a nadzor će provoditi tvrtka „Urbis 72“ iz Pule.

U Istri su do sada provedena četiri projekta koji se provode kroz zajmove Europske investicijske banke, a izgradnja kanalizacijske mreže u Gračišću drugi je po redu takav projekt kojeg sufinancira Ministarstvo mora.



Pisane vijesti