Požar na motornoj jahti kod Rogoznice, posada spašena

 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke (MRCC), danas je u 15:24 sati zaprimila dojavu u svezi požara na motornoj jahti od skipera sa jedrilice „Coco“, koji je plovio u blizini rta Ploča, južno od Rogoznice.

U dogovoru sa MRCC Rijeka, navedeni skiper približio se mjestu havarije i započeo sa spašavanjem članova posade koji su se nalazili u moru, te je uspješno spasio svih pet članova posade, njemačkih državljana, sa kojima je zatim po nalogu MRCC-a Rijeka otplovio prema ACI marini „Kremik“ u Primoštenu, gdje su pristali u 17.50 sati, te je utvrđeno kako su svi spašenici u dobrom psiho-fizičkom stanju, i nema ozlijeđenih.

Na mjesto havarije upućen je brod ''Šibenik'', šibenske Lučke kapetanije.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru potvrdila je da motorna jahta „Barquin“, 13,7 m dužine, u vlasništvu privatne tvrtke za najam plovila i dalje u plamenu, nagnuta na bok, ali još nije potonula. U blizini je SAR plovilo „Šibenik“ i vatrogasci koji pokušavaju ugasiti požar na plovilu u otežanim okolnostima zbog položaja i stanja plovila, na koje se ne mogu ukrcati i na kojemu se nalazi spremnik plina.

Ukoliko opožareno plovilo nakon gašenja požara bude u plovnome stanju, uzeti će se u tegalj do obale na sigurno mjesto.

Za sada nema onečišćenja mora.

O ovom događaju izvješteni su Pomorska policija Šibenik, Pomorska policija Split, Županijski centri 112 u Šibeniku i Splitu.