Otvoren natječaj za podnošenje projektnih prijedloga za Marco Polo II

 

U okviru Programa „Marco Polo II“ otvoren je natječaj za podnošenje projektnih prijedloga za 2013. godinu, na temelju kojih bi se kroz program bespovratnim sredstvima sufinancirao prijevozni servis koji se odvija na području Europe. Program je u cijelosti namijenjen gospodarskom sektoru.

Sudjelovanje u programu podrazumijeva prijavu projektnih prijedloga sukladno zadanoj proceduri izrade projektne dokumentacije, a detaljan opis procedure prijave projektnih prijedloga možete pronaći na linku:
http://ec.europa.eu/transport/marcopolo/getting-funds/application-packs/2013/index_en.htm.

Program sufinancira od 35 do 50 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta, ovisno o aktivnosti projekta, a sredstva mogu dobiti svi uključeni u prijevoznički servis, odnsono tvrtke u privatnom i državnom vlasništvu (brodari, željeznički operateri, cestovni prijevoznici, špediteri, luke, logistički operateri, itd.).

Pozivamo Vas da proučite materijale kako bi i hrvatske tvrtke sudjelovale u povlačenju određenog dijela sredstava ovog programa, koji za 2013. Godinu, iznosi 66,7 milijuna eura.

Za sva dodatna pitanja obratite se na:
Igor Radić, koordinator programa,
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture
igor.radic@pomorstvo.hr
Tel. 01 6169 428
-----------------------------------------------------

Program Marco Polo II osmišljen je s ciljem smanjenja opterećenja cestovnog prometa i smanjenja njegova negativnog učinka na okoliš kroz usmjeravanje prometa sa cesta na priobalnu plovidbu, željeznicu i unutarnju plovidbu. Program traje od 2007. do 2013. godine, a ukupni budžet za 27 država članica Europske unije iznosi 450 milijuna eura. U „Marco Polo II“ programu mogu sudjelovati i države koje nisu članice EU i to putem potpisivanja Memoranduma o razumijevanju s EZ te uplatom troškova osiguranja, čime je omogućeno sudjelovanje Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

Memorandum s Europskom Komisijom, Republika Hrvatska potpisala je 1. listopada 2008. godine, a formalnom ratifikacijom u Hrvatskom Saboru, sudjelovanje u programu omogućeno je svim gospodarskim subjektima RH.

Sudjelovanje u programu „Marco Polo II“ podrazumijeva prijavu projektnih prijedloga sukladno zadanoj proceduri izrade projektne dokumentacije, a Pozivi na dostavu projektnih prijedloga objavljuju se jednom godišnje.

 

PRILOG

THE MARCO POLO - call for proposals

MARCO POLO II