87. Sjednica Savjetodavnog tijela Pariškog memoranduma (MAB)

Zagreb, 1. i 2. veljače 2011. - u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održana je 87. Sjednica Savjetodavnog tijela Pariškog memoranduma - Maritime Advisory Board (MAB) kojoj su nazočili predstavnici Europske komisije, Nizozemske, Islanda, Malte, Pariškog memoranduma i HrvatskeU Zagrebu je 1. i 2. veljače 2011. godine u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održana 87. Sjednica Savjetodavnog tijela Pariškog memoranduma - Maritime Advisory Board (MAB) kojoj su nazočili predstavnici Europske komisije, Nizozemske, Islanda, Malte, Pariškog memoranduma i Hrvatske.

Sjednicu je prigodnim pozdravnim govorom otvorio državni tajnik za more kap. Mario Babić.

Na 43. sjednici Komiteta Pariškog memoranduma održanoj u Dublinu u svibnju 2010. godine Republika Hrvatska izabrana je u članstvo MAB-a.

Prvenstvena zadaća MAB-a je izrada strategije razvoja i planova Pariškog  memoranduma, te priprema dnevnog reda za sjednice Komiteta PMOU, koja se ove godine u svibnju održava u Napulju.
Zagreb, 1. i 2. veljače 2011.
Članstvo MAB-a čine po dvije zemlje članice EU-a u Pariškom memorandumu, dvije zemlje članice Pariškog memoranduma izvan EU te dva predstavnika Europske komisije. Članica se bira na razdoblje od tri godine.



Pisane vijesti