Bruno Bonifačić izabran za novog predsjednika Uprave ACI d.d

 

Na danas održanoj sjednici Nadzornog odbora društva Adriatic Croatia International Club-a d.d. (ACI d.d.) za novog   predsjednika Uprave izabran je Bruno Bonifačić,  koji na navedenu funkciju stupa početkom  siječnja 2013. godine.

Bruno Bonifačić izabran je između 11 kandidata koji su ispunjavali uvjete natječaja objavljenog 17. listopada 2012. godine. Tijekom selekcijskog procesa kandidati su prezentirali svoje viđenje Strategije rasta i razvoja ACI-ja te su prošli i dodatna testiranja o vještinama, znanjima i kompetencijama putem specijalizirane agencije za posredovanje pri zapošljavanju.

"Ponosan sam što sam izabran na poziciju Predsjednika Uprave jedne tako respektabilne i uspješne kompanije kao što je ACI.", izjavio je Bonifačić prilikom imenovanja na poziciju i dodao: "Bit će mi doista velika čast nastaviti zajedno sa svim zaposlenicima ACI-ja graditi uspješnu budućnost kompanije i raditi na realizaciji planova. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno, kroz promišljena strateška ulaganja i investicije, odvesti ACI još korak dalje te se veselim novim postignućima i poslovnim izazovima u godinama koje dolaze."

Bruno Bonifačić,  novi Predsjednik Uprave,  diplomirao je 1988. godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjer vanjska trgovina.  Svoj radni vijek započeo je iste, 1988. godine kao samostalni referent u Sektoru vanjske trgovne u riječkoj tvrtci Brodomaterijal d.o.o. Četiri godine kasnije, u 1992., u Beču osniva svoju tvrtku YARD GmbH, Austrija, koja zastupa proizvođače opreme i strojeva za izradu ambalaže u prehrambenoj industriji.

1994. godine preuzima radno mjesto komercijalnog direktora u DOMUS d.o.o. Od 1996. do 1998. godine obnaša dužnost Generalnog direktora i člana Uprave tvrtke OPTIMA d.o.o., tvrtke zastupnika Olivetti informatičke opreme koja se bavi inženjeringom i informatičkim opremanjem financijskih institucija.

U Zagrebačkoj banci, od 1998. do 2006. godine, obnaša dužnosti Direktora sektora tehničkih i komercijalnih poslova, Izvršnog voditelja internacionalnog UCI tima za centralizaciju nabave i optimizaciju FM usluga te dužnost Predsjednika Nadzornog odbora članice Grupe, Marketing Zagrebačke banke d.o.o.

Prije osam godina, 2006., osniva tvrtku za proizvodnju motornih jahti BARKE BONOM d.o.o. sa sjedištem u Sloveniji, koja se bavi proizvodnjom motornih jahti u Republici Kini. Od 2011. godine postaje Regionalni savjetnik tvrtke BravoSolution S.p.A. u Milanu, Italija, svjetskog lidera u području.

Tvrtka BravoSolution svjetski je lider u području Supply menadžmenta, odnosno analize troškova i optimizacije poslovnih procesa u području javne nabave i nabave općenito.