Prilagodbe u željezničkom prometu zbog pomicanja sata unatrag

 

U skladu s Uredbom Vlade Republike Hrvatske o računanju vremena u 2012. objavljena u Narodnim novinama br. 5/12, u nedjelju 28. listopada 2012. u 3.00 sata završava ljetno računanje vremena i pomicanjem za jedan sat unatrag počinje računanje vremena po srednjeeuropskom zonskom vremenu.

Zbog ove prilagodbe svi vlakovi koji u to vrijeme voze na HŽ-ovim prugama bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima koji su određeni u Pregledu čekanja vlakova.

Vlakovi će dakle stizati po voznom redu, bez kašnjenja, ali će jedan sat čekati u kolodvorima kako bi se prilagodili srednjoeuropskom zonskom vremenu. Radi se o šest vlakova i to jedan par vlakova na relaciji Beograd-Villach i obrnuto, jedan par vlakova na relaciji Zagreb-Split i obrnuto te vlakovi na relacijama Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb.

Svi automatski uređaji koji pokazuju, registriraju ili daju točno vrijeme podešavaju se da daju trenutačno važeće vrijeme i svi izvršni radnici koji rade u to vrijeme pripremljeni su i upoznati sa svojim dužnostima kako bi se prilagodba obavila na propisan način.

Putnike molimo za razumijevanje zbog neizbježnog stajanja vlakova usred nužne prilagodbe na računanje vremena po srednjeeuropskom zonskom vremenu.