Skupština Luke Ploče odlučivat će krajem siječnja o dokapitalizaciji

Dioničari Luke Ploče odlučivat će na Izvanrednoj glavnoj skupštini 31. siječnja o povećanju temeljnog kapitala za najviše 132 milijuna kuna, stoji u pozivu objavljenom u najnovijem broju Narodnih novina.

Nadzorni odbor Luke Ploče predlaže diončarima povećanje temeljnog kapitala Luke Ploče za najviše 132 milijuna kuna, na iznos do najviše 221 milijun kuna. Sada temeljni kapital te tvrtke iznosi 89,05 milijuna kuna, i podijeljen je na 222.614 redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400 kuna.

Povećanje temeljnog kapitala provelo bi se uplatom u novcu, i to putem izdavanja najviše 330.000 novih redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 400 kuna. Nove dionice ponudile bi se javno, uz pravo prvenstva postojećih dioničara društva, navodi se u pozivu.

Predlaže se da se nove dionice upisuju u dva kruga, s tim da ih u prvom krugu upisuju postojeći dioničari, dok će drugi krug biti rezerviran za javnost, a upisivat će se preostale dionice koje ne budu upisane u prvom krugu.

Izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako se u utvrđenom roku upiše i uplati najmanje 50 posto prospektom ponuđenih dionica. Tako utvrđen ukupni iznos uspjelog izdanja predstavljat će ujedno i točan iznos povećanja temeljnog kapitala Luke Ploče izdavanjem novih dionica.

Za Skupštinu je također predviđeno donošenje odluke o izmjeni Statuta društva te o izboru članova Nadzornog odbora. Predlaže se razrješenje Ksenije Koščević Čuvalo, Biserke Šoštarić i Josipa Žderića s mjesta članova Nadzornog odbora, te njihovo ponovno imenovanje.


(Hina)



Pisane vijesti