Potraga za nestalim ribarima iz Pule

Jutros je nastavljena potraga za dvojicom ribara S. R. (56) i I. M. (54) iz Pule koji su jučer oko 15 sati isplovili iz lučice Veruda u pravcu svjetionika Porer.

U potrazi, koju je sinoć u 20.20 sati pokrenula Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci, sudjeluju brodice Lučke kapetanije Pula i Pomorske policije, brod Obalne straže „Andrija Mohorovičić“, a jutros im se pridružio i zrakoplov Obalne straže.

Jutros oko 8.30 sati jedno tijelo je nađeno u uvali Cintinera kod Banjola te će biti prevezeno na obdukciju radi identifikacije. Također, jutros su kod Banjola pronađene i plutače kojima se obilježava mjesto gdje su bačene ribarske mreže.

Jučer oko 16 sati ribari su posljednji puta viđeni u brodici oznake 930-PU na poziciji oko 2 nautičke milje jugoistočno od rta Verudica. Obzirom da se u predviđeno vrijeme nisu vratili u matičnu luku, vlasnik je pokrenuo potragu svojim plovilom, a naknadno je alarmirao i Lučku kapetaniju Pula.

Brodica je tipa pasara, dužine 7,50 m, trupa plave boje sa svijetloplavom kabinom i na krmi prekrivena ceradom svjetlije boje. Na pasari su se nalazili i manji hladnjaci bijele boje koji bi u slučaju potonuća trebali ostati plutati.



Pisane vijesti