Hrvatski otočni proizvodi na božićnom sajmu na Zrinjevcu

Zagreb, 17. prosinca 2010. - hrvatski otočni proizvodi rezultat su otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, te potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama, istaknula je Tajana Huzak, v.d. ravnateljica Uprave za otočni i priobalni razvoj Od danas do Badnjaka Zagrepčani mogu uživati u hrvatskim otočnim proizvodima 20-ak otočnih proizvođača koji se predstavljaju u okviru božićnog sajma na Zrinjevcu.

Riječ je o proizvodima s oznakom kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ koju dodjeljuje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture četvrtu godinu zaredom, kazala je  v.d. ravnateljica Uprave za otočni i priobalni razvoj Tajana Huzak prilikom obilaska štandova, za koje je potporu dalo Ministarstvo.

Zagrepčani će na božićnim sajmovima moći kupiti likere i rakije s Lastova, Pelješca i Korčule, riblje proizvode s Ugljana, rapsku tortu i baškotin, džemove s Lastova i Visa, hvarska, korčulanska i pelješka vina, sireve s Paga i Dugog otoka. Također, moći će kupiti i lavandu sZagreb, 17. prosinca 2010. Raba i Hvara, kozmetičke proizvode s Visa i viški hib, med s Krka, Hvara i Pelješca, cukarine s Korčule, stonsku sol s lavandom, fine sapune s Brača, suvenire s Hvara, maslinovo ulje s Visa i Dugog otoka.

Osim čarolija hrvatskih otoka na Zrinjevcu će biti izložen i promotivni materijal o projektu „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) kojeg je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pokrenulo u cilju poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

Ti su proizvodi rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, te potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama, istaknula je Huzak dodajući da je oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ do sada dobilo 70 otočnih proizvođača za 168 proizvoda i proizvodnih linija s 15 otoka.Zagreb, 17. prosinca 2010.



Pisane vijesti