U Komiži smrtno stradala Poljakinja prilikom eksplozije boce za ronjenje

Komiža, 23. rujna 2010. - mjesto nesreće u komiškoj luci nedugo nakon intervencije nadležnih službi koje su hitno organizirale pomoć ozlijeđenimaDanas u 11.10 sati prilikom iskrcaja ronilačke opreme s brodice na obalu u luci Komiža došlo je do eksplozije ronilačke boce najvjerojatnije uslijed izlijetanja ventila pri čemu je smrtno stradala jedna ženska osoba državljanka Poljske, dok su još tri osobe svi državljani Poljske ozlijeđeni, od kojih je jedna osoba životno ugrožena.

S motornom brodicom oznake 674-ŠB, dužine 12,25 metara, 12 poljskih državljana doplovilo je iz Hvara u luku Komiža kako bi se prekrcali na brodicu ronilačkog centra Dodoro d.o.o. Vis koja ima koncesiju za ronjenje.

S voditeljem ronjenja Z.M. trebali su ići na rekreacijsko ronjenje kod rta Stupište i otočića Barjak, o čemu je uredno izvršena prijava i to dnevnik ronjenja i podaci o ronjenju.

Brodicom oznake 674-ŠB upravljao je hrvatski državljanin Zeko Stojkaj.Komiža, 23. rujna 2010. - unesrećeni poljski turisti iz komiške luke su brzom i koordiniranom akcijom prebačeni u splitski KBC

Kapetan Lučke ispostave Komiža Damir Radica obavit će očevid na navedenoj brodici.



Pisane vijesti