Ministar Komadina s predstavnicima EIB-a o sufinanciranju projekata u željeznici

 

Zagreb, 10. veljače 2012. - Zlatko Komadina, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima EIB-a o sufinanciranju projekata u djelokrugu MinstarstvaMinistar pomorstva, prometa i infrastrukture ZLATKO KOMADINA sa suradnicima razgovarao je danas s Antonom Ropom, potpredsjednikom Europske investicijske banke (EIB) o projektima Nove luke Zadar, splitske obilaznice, obnove cesta i izgradnje autoceste na koridoru Vc uz sjevernu i južnu granicu s BiH, a koji se financiraju zajmovima EIB-a.

Razgovaralo se i o mogućnosti financiranja modernizacije voznog parka Hrvatskih željeznica i modernizacije željezničke infrastrukture.

Obzirom na skori ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju i mogućnosti korištenja strukturnih fondova i Kohezijskog fonda, predstavnici EIB-a potvrdili su kako postoji mogućnost sufinanciranja takvih projekata.

Kako je istaknuo ministar Komadina, plan ulaganja u željezničku infrastrukturu uglavnom se odnosi na pruge na koridorima X. (Dobova-Zagreb-Tovarnik) i V.b (Botovo-Zagreb-Rijeka), a predviđena je i nabava novih lokomotiva, vagona i vlakova.
Zagreb, 12. veljače 2012. - Anton Rop, potpredsjednik Europske investicijske banke sa suradnicimaZagreb, 12. veljače 2012.  - ministar Zlatko Komadina i Anton Rop, potpredsjednik EIB-a