Četiri linije ponovno kroz Veliki Ždrelac

Brodovi koji održavaju četiri državne linije na zadarskom području, od ponedjeljka 20. rujna ponovno će do luka Sali i Zaglav na Dugom Otoku, te Rave i Iža, ploviti kroz morski prolaz Veliki Ždrelac između otoka Ugljana i Pašmana, priopćila je danas Agencija za obalni linijski pomorski promet.

Tog će dana za sav pomorski promet biti zatvoren plovni put Mali Ždrelac, između Ugljana i Pašmana. Zabrana plovidbe trajat će do okončanja radova, koji bi, prema planovima tvrtke Plovput završili do kraja godine.

Duljim putem plovit će brodovi riječke Jadrolinije i dubrovačke tvrtke G & V Line d.o.o. koji održavaju državne brodske linije 405 Rava-Iž-Zadar i 405a Sali-Zaglav-Zadar, te brzobrodske linije 9406 Zadar-Zaglav-Sali i 9404a Zadar-Iž-Rava.

Promjena plovidbenih ruta uslijedila je nakon što su nepuna tri mjeseca brodovi do zadarskih otoka plovili kroz Mali Ždrelac.

Ovo će biti i posljednja izmjena rute, jer će nakon završetka nove faze radova nestati potreba zatvaranja Malog Ždrelca, a završni poslovi odvijat će se bez utjecaja na promet, stoji u priopćenju. Plovni put prvi je put zatvoren 3.studenog 2008. godine zbog radova na proširenju kanala i rekonstrukciji mosta između Ugljana i Pašmana.

Poslovi na mostu su završeni koncem lipnja 2009. godine, a godinu dana poslije okončan je i glavni dio radovi na proširenju plovnog puta, pa je od 1. srpnja 2010.godine linijski pomorski promet kroz Mali Ždrelac bio privremeno uspostavljen.



Pisane vijesti