Nastavlja se potraga za muškarcem na gliseru u Velebitskom kanalu

Tijekom jutra nastavljena je potraga za muškarcem, hrvatskim državljaninom u dobi od 50 godina, koji je sinoć na gliseru dužine 6 metara i bijele boje nestao u Velebitskom kanalu.

U potrazi sudjeluju dvije brodice lučkih kapetanija Zadar i Senj, a Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci uputila je zahtjev Obalnoj straži za pretraživanjem iz zraka zrakoplovom koji je poletio u 9.30 sati.

Središnjica je sinoć oko 20.23 zaprimila poziv preko Centra 112 Zadar kojem se javila supruga nestalog muškarca rekavši da joj se suprug nalazi na gliseru u Velebitskom kanalu te se pokušava vratiti u Pag iz smjera Zadra.

Nakon što je s nestalim uspostavljen kontakt mobitelom utvrđeno je da se nalazi između hridi Šestakovci i uvale Gorička te se bez uspjeha pokušao probiti do Paških vrata.  Središnjica mu je predložila da se skloni u uvalu Gorička ili uvalu Movra, no  nije želio riskirati i okrenuti brodicu zbog straha od potapljanja uslijed jakog sjeveroistočnog vjetra i visokih valova. Održavao je poziciju uz sjeveroistočnu obalu otoka Paga, ali mu je ponestalo goriva. Kontakt preko mobitela s nestalim se više nije mogao ostvariti nakon 22.30 sati.

U potragu se u 21.17 sati uključio trajekt Jadrolinije „Sveti Juraj“ koji inače plovi na liniji Prizna-Žigljen, te je pretraživao navedeno područje do 22.45 sati dok su to dozvolili vremenski uvjeti i vidljivost. Naime, plovila kapetanije i policije, te privatne tvrtke za spašavanje Sea help iz Zadra nisu se mogli uključiti u akciju zbog jake bure i visokih valova.

Središnjica je sinoć zatražila i uključivanje spasilaca Gorske službe spašavanja Zadar koja je tijekom noći pretraživala obalni pojas sjeveroistočne strane otoka Paga.



Pisane vijesti