Lučka kapetanija Šibenik u akciji pojačane kontrole na moru

 

Šibenik, 29. kolovoza 2010. - Lučka kapetanija Šibenik u akciji spašavanja kontrole na moruLučka kapetanija Šibenik provela je tijekom petka od 10 do 20 sati treću akciju pojačane kontrole na moru „Hobotnica 2010“ uslijed produženja boravka turista, lijepog vremena  i velikog broja plovila.

Akciju su proveli inspektori Lučke kapetanije Šibenik, posada broda „Šibenik“ i djelatnici lučkih ispostava Murter, Tisno, Vodice i Rogoznica, a u akciji su sudjelovala 4 plovila i 14 djelatnika.

Izvršena je kontrola dokumenata i posade u kojoj je utvrđeno prekršitelja na 27 plovila, od kojih je 19 kažnjeno s prekršajnim nalogom, dva su upućena u Lučku kapetaniju na daljnju obradu, a ostali su dobili opomenu.

Ukupno je naplaćeno 21.500 kuna, a najviše prekršitelja bilo je iz Njemačke 8, Austrije 4, po 3 Češke i Italije.Šibenik, 29. kolovoza 2010.

Ovakve akcije i svakodnevne pojedinačne kontrole i nazočnosti na moru od Murtera do Rogoznice pokazuju dobre rezultate jer unatoč većem broju plovila na moru ima manji broj prekršitelja.



Pisane vijesti